SE HVORDAN ANDRE HAR ENERGIRENOVERET

Herunder finder du eksempler på, hvordan andre har energirenoveret deres huse, og hvilke resultater de har opnået. De udvalgte projekter, er grundigt beskrevet, og boligejerne giver deres personlige erfaringer videre. Du kan finde mange flere eksempler på Sparenergi.dk

Som en del af et samlet projekt har familien fået en række forbedringer på både den daglige komfort og økonomiske besparelser på varme og el. Samtidig kan husets rum nu bedre udnyttes fuldt ud.

For at få plads til de 3 store børn fik Betina og Lars renoveret og isoleret husets 1. sal. Med et nyt pillefyr kan hele huset blive varmet op for færre penge end før, så familien tænker ikke længere på at spare på varmen.

Som pensionister kan Ole og Thorbjørg lovligt bo i deres stråtækte sommerhus. Det trak fra både de utætte vinduer og den gamle luft til luft-varmepumpe, men udskiftninger på begge fronter har løftet parrets komfort, indeklima og økonomi.

Det gamle gasfyr blev erstattet med fjernvarme som afslutning på en omfattende energirenovering af Bente og Kelds hus i løbet af 14 år. Det har givet dem yderligere besparelser på varmeregningen.

Som en del af en helhedsløsning fik familien sat solceller op, skiftet oliefyret ud med en luft til vand-varmepumpe og skiftet de gamle vinduer. Det giver markante besparelser på op mod 25.000 kroner om året.

Med nyt tag, nye vinduer, isolering i væggene og et nyt gasfyr er der kommet mere varme ud i alle kroge af huset.

“Vi har fået et tæt hus uden træk og kulde. Vinduerne lukker godt til, og det er dejligt, at man faktisk kan åbne og lukke dem uden problemer.”

"Det var bare så dejligt, første gang vi gik ind på det nye gulv på bare tæer"